Foto av Thai kalkonbiff med nudelsallad från WW ViktVäktarna

Thai kalkonbiff med nudelsallad

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Mat som känns lyxig och hälsosam på samma gång är ju en fullträff! Detta är ett sånt recept. Smakrikt, färgglatt och hur gott som helst!

Ingredienser

Kalkonfärs 10%

100 g

Äggvita

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

½ msk

Koriander

½ msk, färsk, hackad

Lime

½ st

Vitlök

½ klyfta(or)

Äggnudlar okokta

40 g

Gurka

st

Purjolök

¼ medelstor(t)/medelstora

Salladskål

¼ st

Sugar snaps

1 dl

Chilipeppar

st, röd/röda

Japansk soja

1 msk

Sesamfrön

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda färs med äggvita, ströbröd och koriander. Riv ner skal från lime och pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till små biffar och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen tills biffarna är genomstekta, ca 15 minuter (beroende på hur stora biffar du gör).
  3. Koka nudlar i saltat vatten.
  4. Skär gurka fint. Strimla purjolök, salladskål och sugar snaps. Finhacka chili. Blanda grönsakerna med soja, smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna.
  6. Lägg upp nudlar på en tallrik. Lägg på grönsaker och kalkonbiffen, strö över sesamfrön. Servera gärna med en limeklyfta.