ViktVäktarna - Thaiburgare med chilimajjo

Thaiburgare med chilimajo

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Burgare kan verkligen varieras i oändlighet (ja, vi vet att detta är ett uttjatat uttryck, men det stämmer ju!). Här kommer en väldigt rolig och god Asieninspirerad variant med smak av citrongräs, chili, ingefära, mynta och lime. Toppad med en chilimajjo, krispig salladskål och knaprig morot. Annorlunda, och jääättegoda!

Ingredienser

Lök

½ medelstor(t)/medelstora

Kalkonfärs 10%

500 g

Citrongräs

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Mynta

2 msk, färsk, hackad

Lime

1 st

Fisksås (orientalisk)

2 tsk

Ägg

1 st

Rapsolja

2 tsk

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Chilisås, tomat

½ msk

Salladskål

½ st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Instruktioner

  1. Finhacka lök och blanda ihop med färs, finhackat citrongräs, finhackad chili, ingefära, mynta, rivet limeskal, fisksås och ägg. Forma till 4 burgare och stek i olja i en panna.
  2. Blanda ihop majonnäs och chilisås. Strimla salladskål och riv morötter.
  3. Lägg burgarna i bröden och toppa med kål, morot och chilimajonnäs.