Foto av Thaicurry med kyckling från WW ViktVäktarna

Thaicurry med kyckling

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lättlagad, supergod och inte särskilt het är den här kycklingcurryn. Kycklinglårfilé är otroligt saftigt och gott, men det går absolut att använda vanlig kycklingbröstfilé också.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklinglårfilé

300 g

Paprika

1 st, röd

Vitkål

100 g

Rapsolja

1 msk

Currypasta

1 msk, 1-2 msk röd

Vitlök

2 klyfta(or)

Socker

1 tsk

Kycklingfond

2 msk

Kokosmjölk

1 dl

Lime

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kyckling, paprika och vitkål.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs kycklingen och grönsakerna tillsammans med currypastan på hög värme i ca 5 minuter. Pressa ner vitlök och tillsätt socker, fond och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda 5 minuter. Spä ev. med lite vatten. Smaka av med salt, peppar och pressad lime.
  4. Servera curryn med ris och toppa med koriander.

Anteckning

Den här rätten bli jättegod med räkor också, men tänk på att tillsätta dem precis på slutet.