Foto av Thaifiskburgare med krispig nudelsallad från WW ViktVäktarna

Thaifiskburgare med krispig nudelsallad

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fräscha fisk- och räkbiffar med en smakrik lime- och chilidressing och nudelsallad. Så smarrigt!

Ingredienser

Kolja

500 g

Skalade räkor

100 g

Salladslök

4 st

Koriander

3 msk, färsk

Lime

2 st

Ägg

1 st

Rapsolja

1 tsk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Balsamvinäger

2 msk, vit

Fisksås (orientalisk)

1 tsk

Japansk soja

2 tsk

Honung, flytande

2 tsk

Äggnudlar okokta

250 g

Sallad

1 huvud(en), isberg

Sockerärter

100 g

Instruktioner

  1. Mixa fisk, räkor, salladslök, koriander, rivet limeskal och ägg i en matberedare eller med en stavmixer till en grov färs. Krydda med salt och peppar.
  2. Forma till biffar och stek i olja.
  3. Pressa lime i en skål. Finhacka chili och blanda ner tillsammans med balsamvinäger, fisksås, soja och honung.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
  5. Finhacka sallad och dela sockerärtor. Blanda nudlar, sallad, sockerärtor och dressing. Servera fiskburgarna med nudelsalladen.