Foto av Thaigryta med kalkonfilé från WW ViktVäktarna

Thaigryta med kalkonfilé

10
9
4
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Inspirerad av thailändska smaker kommer här en enkel, men ljuvlig och krämig, gryta med kokos, röd curry och ingefära. Snabb vardagsmat som uppskattas av många. Funkar dock perfekt som bjudrätt också – ställ bara fram en skål med cashewnötter. Och gärna extra thaibasilika och lite koriander!

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Salladslök

3 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Kalkonbröstfilé

500 g

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Vatten

1 dl

Fisksås (orientalisk)

1 msk, 1-2 msk

Ingefära

1 msk, färsk

Currypasta

2 tsk, 1-2 tsk

Thaibasilika

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär grönsakerna tunt, använd gärna mandolin till morötterna och broccolin. Strimla kalkonen.
  3. Vispa ihop kokosmjölk, vatten, fisksås, ingefära och currypasta i en gryta. Låt koka upp. Smaka av med ytterligare fisksås och currypasta. Lägg ner grönsakerna och kalkonen i grytan och låt koka upp igen. Lägg på lock, sänk värmen och låt sjuda tills kalkonen är färdig, ca 10 minuter.
  4. Vänd ner thaibasilika och servera med ris.

Anteckning

Prova gärna med andra favoritgrönsaker i den här grytan. Tunt hyvlad palsternacka, grönkål eller svamp är också supergott att ha i.