Thaigryta med kalkonfilé
9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Inspirerad av thailändska smaker kommer här en enkel, men ljuvlig och krämig, gryta med kokos, röd curry och ingefära. Snabb vardagsmat som uppskattas av många. Funkar dock perfekt som bjudrätt också – ställ bara fram en skål med cashewnötter. Och gärna extra thaibasilika och lite koriander!
Ingredienser
Fullkornsris okokt (100% fullkorn)
2 dl
Salladslök
3 st
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Broccoli
1 stånd
Kalkonbröstfilé
500 g
Kokosmjölk, lätt
4 dl
Vatten
1 dl
Fisksås (orientalisk)
1 msk, 1-2 msk
Ingefära
1 msk, färsk
Currypasta
2 tsk, 1-2 tsk
Thaibasilika
2 msk, hackad