Foto av Thailändsk nudelwok från WW ViktVäktarna

Thailändsk nudelwok

11
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Thailändsk mat är ofta smakrik, så även denna goda vegetariska wok. Het chili, nötig sesamolja, syrlig lime, ingefära och vitlök sätter tydlig prägel på rätten.

Ingredienser

Risnudlar okokta

200 g

Schalottenlök

3 st

Paprika

1 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Svamp

200 g, blandad

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Sesamolja

2 msk

Sweet chilisås

½ dl

Japansk soja

1 msk, ljus

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Ingefära

½ msk, färskriven

Vitlök

2 klyfta(or)

Lime

1 st

Böngroddar

2 dl

Jordnötter, salta

30 st

Färska örter

½ kruka(or), mynta, koriander eller thailändsk basilika

Instruktioner

  1. Koka nudlarna al dente i saltat vatten, sila och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
  2. Skala och skiva schalottenlöken, strimla paprikan, skala och slanta moroten, skär svampen i grova bitar och finhacka chilin.
  3. Hetta upp sesamoljan i en teflonpanna eller wok på högsta värme. När det ryker om oljan, lägg i lök, paprika, morötter, svamp och chili. Fräs på hög värme i 3-4 minuter tills grönsakerna blivit brynta.
  4. Häll i sweet chilisås, soja, fisksås, ingefära, pressad vitlök och nudlar. Fräs 2-3 minuter på högsta värme. Rör om då och då.
  5. Lägg upp woken på ett fat, pressa över lime och toppa med böngroddar, grovhackade jordnötter och örter.