Foto av Thailändsk potatis- och kycklinggryta från WW ViktVäktarna

Thailändsk potatis- och kycklinggryta

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lättlagad allt-i-ett gryta med massor av goda smaker. Ett säkert kort när många magar ska mättas och du inte har så mycket tid.

Ingredienser

Potatis

800 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Rapsolja

2 tsk

Currypasta

2 msk, 1-2 msk

Lök

1 st, gul/gula, hackad

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Sallad

70 g, 1 påse

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i kuber, 1,5 x 1,5 cm. Hetta upp olja i en kastrull, stek currypastan tillsammans med löken ca 1 min. Häll i kokosmjölken och 2 dl vatten. Tillsätt kyckling och potatis, låt det koka sakta ca 25 min tills potatisen känns klar och kycklingen är mör.

Anteckning

Tänk på att currypasta kan variera mycket i styrka så smaka dig fram till en rätt mängd.