Foto av Thailändska kycklinglår med spetskål från WW ViktVäktarna

Thailändska kycklinglår med spetskål

9
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
45 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här marinaden lyfter kycklingen till nya höjder. Spetskålen fräses med sesamolja som ger mycket smak.

Ingredienser

Kycklinglår utan skinn

400 g, vikt avser ätlig del

Spetskål

1 kg

Sesamolja

2 msk

Sesamfrön

1 msk

Japansk soja

2 msk

Farinsocker

2 msk

Lime

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

½ msk, färsk, riven

Instruktioner

  1. Blanda ihop en marinad med soja, socker, limesaft, finhackad chili, pressad vitlök och ingefära. Lägg kycklingen i marinaden och marinera 30 minuter i rumstemperatur.
  2. Sätt ugnen på 250°.
  3. Lägg kycklingen i en ugnsplåt och grilla i ugnen 15 minuter. Häll överbliven marinad över kycklingen och grilla 15 minuter till tills kycklingen fått ordentligt med färg.
  4. Skär spetskålen grovt och stek i sesamolja på högsta värme i en stekpanna cirka 10 minuter. Lägg i sesamfröna efter cirka 5 minuter. Salta efter stekning.
  5. Lägg upp spetskålen, kycklingen och skeda över såsen från ugnspannan.