ViktVäktarna - Thailändska lobster rolls med cole slaw

Thailändska lobster rolls med cole slaw

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En amerikansk klassiker med asiatisk twist. Hittar du inte hummer, eller bara vill ersätta det med något lite billigare, byt till 300 g räkor eller kräftstjärtar.

Ingredienser

Hummer kokt

2 st, vikt avser ätlig del

Majonnäs, lätt 30%

¾ dl

Koriander

2 msk, hackad

Basilika

2 msk, hackad

Lime

1 st

Sriracha

½ tsk

Rädisor

8 st

Korvbröd

4 st

Vitkål

2 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Koriander

1 knippe(n)

Lime

1 st

Sriracha

1 tsk

Instruktioner

  1. Strimla kål och morötter och hacka koriander. Blanda ihop kål och morötter med salt och knåda en stund. Blanda ner koriander, pressad lime och smaka av med sriracha. Låt stå i rumstemperatur till servering.
  2. Skala hummern och hacka upp köttet från stjärten och klorna. Blanda ihop med majonnäs, koriander, basilika, rivet limeskal och sriracha. Smaka av med pressad lime och salt.
  3. Skiva rädisor tunt, gärna med mandolin.
  4. Rosta bröden och fyll med hummerröran. Toppa med rädisor och ytterligare koriander. Servera med cole slaw.