ViktVäktarna - Thairäkor med jordnötter och citrongräs

Thairäkor med jordnötter och citrongräs

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Efter att ha smakat denna räkpasta en gång kommer du vilja äta den om, och om igen! Det lovar vi! Vitlök, citrongräs, chili, koriander, kokosmjölk, jordnötter, lime, listan på godsaker är lååång i detta recept. Prova den. Nu!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Butternutpumpa

½ st

Gurka

1 st

Rapsolja

2 tsk

Japansk soja

1 msk, japansk

Vitlök

2 klyfta(or)

Citrongräs

2 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

2 tsk, malen

Skalade räkor

300 g

Kokosmjölk, lätt

½ dl

Jordnötssmör, utan socker

2 msk

Tomatpuré

2 msk

Lime

1 st

Vatten

1 dl

Salladslök

1 knippe(n)

Koriander

1 knippe(n)

Jordnötter osaltade

10 st

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Svarva pumpa och gurka i en grönsakssvarv.
  3. Hetta upp en djup panna med olja och stek pumpan hastigt. Krydda med soja och pressad vitlök. Finhacka citrongräs och chili och blanda ner tillsammans med mald koriander. Låt fräsa med någon minut.
  4. Blanda ner räkor, kokosmjölk, jordnötssmör, tomatpuré och pressa ner limesaft. Hetta upp och tillsätt sedan vatten. Låt bli varmt och blanda ner avrunnen pasta.
  5. Hacka salladslök och koriander.
  6. Toppa räkpastan med salladslök, gurka, koriander och hackade jordnötter.