Foto av Thaistekt färs med ris från WW ViktVäktarna

Thaistekt färs med ris

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik thairätt med köttfärs, vitlök och koriander. Prova med fullkornsris till, som är både matigt och gott!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Schalottenlök

6 st

Vitlök

½ klyfta(or)

Tomat

4 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Currypasta

2 msk, 1-3 msk röd

Koriander

1 kruka(or)

Sweet chilisås

8 msk

Sallad

100 g

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna i små bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin och stek färsen tills den blir smulig. Tillsätt currypasta, lök, vitlök och tomater. Låt det steka på hög värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera färsblandningen med hackad koriander, ris, sweet chili och sallad.