Foto av Tigerkaka från WW ViktVäktarna

Tigerkaka

5
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk tigerkaka. Alltid en festlig kaka att baka tillsammans med barnen (om det finns sådana i närheten).

Ingredienser

Ägg

3 st

Lättmargarin 40%

135 g

Socker

60 g

Vaniljsocker

2 tsk

Mjölk 0,5%

½ dl

Vetemjöl

260 g

Bakpulver

2 tsk

Kakao

2 msk

Florsocker

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Separera äggen och vispa äggvitor till ett hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner).
  3. Vispa ihop 130 g margarin med socker, vaniljsocker, äggulor och mjölk.
  4. Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
  5. Smörj en sockerkaksform med resterande margarin och häll i hälften av smeten. Blanda resterande smet med kakao och häll ner i formen. Använd en kniv för att dra runt smeten och skapa en marmorerad effekt.
  6. Sätt in i ugnen tills den inte är kletig i mitten (kolla av med provsticka), ca 35 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.

Anteckning

Det kan vara gott att smaksätta smeten med några droppar god rom.