ViktVäktarna - Tigerkaka

Tigerkaka

5
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk tigerkaka. Alltid en festlig kaka att baka tillsammans med barnen (om det finns sådana i närheten).

Ingredienser

Ägg

3 st

Lättmargarin 40%

135 g

Socker

60 g

Vaniljsocker

2 tsk

Mjölk 0,5%

½ dl

Vetemjöl

260 g

Bakpulver

2 tsk

Kakao

2 msk

Florsocker

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Separera äggen och vispa äggvitor till ett hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner).
  3. Vispa ihop 130 g margarin med socker, vaniljsocker, äggulor och mjölk.
  4. Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
  5. Smörj en sockerkaksform med resterande margarin och häll i hälften av smeten. Blanda resterande smet med kakao och häll ner i formen. Använd en kniv för att dra runt smeten och skapa en marmorerad effekt.
  6. Sätt in i ugnen tills den inte är kletig i mitten (kolla av med provsticka), ca 35 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.

Anteckning

Det kan vara gott att smaksätta smeten med några droppar god rom.