ViktVäktarna - Tikka masala med kikärter

Tikka masala med kikärter

3
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En rätt som har allt, den är god, den är mättande, den är billig (ja, vi pratar både Points och pengar), den passar de flesta och funkar utmärkt att göra mycket av och frysa in. Sånt gillar vi!

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

4 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, finhackad

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Rapsolja

½ msk

Garam masala, utan socker

1½ msk

Spiskummin

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Kikärter, konserv

3 förp, avrunnen/avrunnet

Krossade tomater

3 förp

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Lime

1 st

Blomkål

2 medelstor(t)/medelstora

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Hacka lök och finhacka vitlök, ingefära och chili.
  2. Värm olja i en gryta och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter. Blanda ner vitlök, ingefära, chili, kryddor och tomatpuré och låt steka med, under omrörning, 1-2 minuter.
  3. Tillsätt sköljda och avrunna kikärter, krossade tomater och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter.
  4. Smaka av med pressad lime och lite salt.
  5. Dela blomkål i mindre bitar och kör i matberedare tills den är finfördelad. Lägg i en skål och mikra på full effekt 5-6 minuter.
  6. Fördela blomkålsriset och tikka masalan i djupa tallrikar. Toppa med koriander.

Anteckning

Blomkålsriset går att frysa, men är helt klart godare att göra samma dag det ska ätas, så ska du inte äta alla portioner på samma gång, mixa bara 1 blomkål. Och vem vet, kanske vill du servera något annat till nästa gång? Tikka masalan håller sig utan problem 3 månader i frysen och är god att värma upp i en gryta på spisen.