Timjan- och citronpanerad fläskfilé med frästa grönsaker

Timjan- och citronpanerad fläskfilé med frästa grönsaker

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att byta ut det traditionella strödbrödet mot panko är lite extra gott! Här är det skivor av fläskfilé som pankopaneras kombinerat med fräscha smaker av timjan och citron, serverat till frästa grönsaker.

Ingredienser

Fläskfilé

500 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st

Rapsolja

1 msk

Sparris

1 knippe(n)

Panko ströbröd

1 dl

Citron

1 st

Timjan

1 msk, färsk

Paprikapulver

1 tsk

Ägg

1 st

Persilja

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Skiva fläskfilé, täck med bakplåtspapper och banka ut skivorna försiktigt.
  2. Skiva zucchini och strimla paprika. Hetta upp en panna med hälften av oljan och stek zucchini, paprika och sparris.
  3. Blanda ihop panko med rivet skal från citron, hackad timjan, paprikapulver, salt och peppar. Vispa upp ägg i en separat skål. Doppa fläskfilé i ägg och sedan panko. Stek i resterande olja.
  4. Pressa ner citronsaft i grönsaksfräset och strö över hackad persilja. Servera till fläskfilén.