Foto av Timjanbiffar med tomatsås från WW ViktVäktarna

Timjanbiffar med tomatsås

13
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Biffar är en riktig vardagsfavorit! Prova dessa med smak av timjan och senap som serveras med en smakrik tomatsås.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Skinkfärs 10%

500 g

Skinka

100 g, hackad rökt

Ägg

1 st

Timjan

1 tsk

Senap (dijon)

1 msk

Salt

½ tsk

Köttbuljongtärning

½ st

Peppar

2 krm

Margarin flytande 80%

1 msk

Broccoli

1 stånd

Köttbuljongtärning

1 st

Chilisås, tomat

2 msk

Vatten

3 dl

Tomatpuré

3 msk

Socker

½ tsk

Vetemjöl

2 msk, 1,5-2 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda det med färs, hackad skinka, ägg, timjan, dijonsenap, smulad buljongtärning, salt och peppar. Forma till biffar och stek i margarin.
  3. Blanda tomatpuré, chilisås och vatten i en kastrull och koka upp. Tillsätt buljongtärning och socker. Smaka av med salt och peppar. Rör ut mjöl i lite vatten och vispa ner i såsen till lagom konsistens. Låt puttra ca 5 min.
  4. Koka broccoli i lättsaltat vatten.
  5. Servera biffarna med ris, broccoli och tomatsås.