[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Tofuchili med quinoa från WW ViktVäktarna

Tofuchili med quinoa

1 - 10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik och matig chili med tofu och svarta bönor. Serverad med quinoa, yoghurt, salladslök och lime.

Ingredienser

Tofu, fast

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Stjälkselleri

1 st

Paprika

1½ st

Olivolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

½ msk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Spiskummin

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Oregano

½ tsk, torkad

Krossade tomater

1 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Quinoa, okokt

3 dl

Rapsolja

1½ tsk

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Salladslök

3 st

Lime

1 st

Grekisk yoghurt 0%

4 msk

Instruktioner

  1. Linda in tofu i hushållspapper och lägg på en arbetsbänk. Lägg på en skärbräda och ställ något tungt på den så att vätskan ur tofun pressas ut. Låt stå 30 minuter.
  2. Finhacka lök, selleri och paprika. Värm olivolja i en panna och fräs grönsakerna tillsammans med 1 ½ msk vatten tills de mjuknat, 5-10 minuter.
  3. Skiva vitlök och lägg ner i pannan med lök, paprika och selleri tillsammans med tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, ½ tsk chilipulver och torkad oregano. Låt steka med 2 minuter under omrörning. Tillsätt krossade tomater, 2 ½ dl vatten och ½ buljongtärning. Koka upp. Sänk sedan värmen och låt den sjuda med locket på glänt tills det tjocknat något, ca 45 minuter.
  4. Skölj quinoa och häll över i en panna. Stek tills allt vatten ångats bort och tillsätt då ½ tsk rapsolja. Stek tills den börjar poppa, ca 10 minuter. Tillsätt 5 ½ dl kokande vatten och ½ buljongtärning och låt sjuda på låg värme under lock tills all buljong absorberats, ca 20 minuter. Blanda rund då och då.
  5. Blanda ner sköljda och avrunna bönor i grytan. Låt sjuda 15 minuter utan lock.
  6. Ta ut tofun ur pappret och skär i 1 ½ cm-tjocka tärningar. Lägg i en plastpåse tillsammans med resterande chilipulver. Skaka påsen på att tofun täcks av chili. Hetta upp en stor panna med 1 tsk rapsolja och stek tofun tills den är krispig, ca 10 minuter. Blanda ner i chilin och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
  7. Strimla salladslök och klyfta lime. Lägg upp quinoa på tallrikar och toppa med chilin och en klick yoghurt. Strö över salladslök och servera med limeklyftor.