ViktVäktarna - Tofucurry med pumpa, svamp och risnudlar

Tofucurry med pumpa, svamp och risnudlar

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik tofucurry fullproppad med godsaker! Minst lika god dagen efter i matlådan.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Ingefära

15 g, färsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

1 knippe(n)

Vatten

2 msk

Butternutpumpa

250 g

Paprika

1 st

Rapsolja

2 tsk

Gurkmeja

1½ tsk

Vatten

7 dl

Grönsaksbuljongtärning

1½ st

Tofu, fast

270 g

Champinjoner

150 g, små skogschampinjoner

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Spenat, färsk

100 g

Glasnudlar, okokta

180 g

Japansk soja

2 tsk

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Hacka lök, ingefära, vitlök och chili grovt. Lägg i en matberedare tillsammans med nästan all koriander och vatten och kör till en currypasta.
  2. Tärna pumpa och paprika.
  3. Värm olja i en gryta och stek currypastan tillsammans med gurkmeja, pumpa och paprika några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar, koka upp och låt sedan sjuda ca 10 minuter utan lock.
  4. Skiva upp tofu och pressa ut överflödig vätska mellan två hushållspappersark. Tärna sedan den.
  5. Lägg tofun i grytan tillsammans med champinjoner och kokosmjölk. Låt sjuda under lock tills champinjonerna blir mjuka, ca 5 minuter. Tillsätt spenat och nudlar och låt sjuda ytterligare ca 2 minuter, tills nudlarna mjuknat.
  6. Smaka av med soja, pressad lime och lite salt. Toppa med koriander och servera med limeklyftor.