ViktVäktarna - Tofupinnar med broccolipuré och remoulade

Tofupinnar med broccolipuré och remoulade

13
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Med risk för att göra någon upprörd genom att kalla denna rätt något så dumt som vegetariska fiskpinnar, benämner vi istället dessa pinnar efter vad de faktiskt är – tofupinnar! Men, vi lovar att de faktiskt smakar precis som vegetariska fiskpinnar (hoppsan, nu sa vi det visst ändå).

Ingredienser

Tofu, fast

400 g

Vetemjöl

1 dl

Bakpulver

1 msk

Salt

1 tsk

Mineralvatten

2 dl

Panko ströbröd

2 dl

Potatis

600 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Broccoli

250 g

Havrefraiche 15%

1 dl

Majonnäs, vegansk

2 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Dill

1 knippe(n)

Inlagd gurka

2 msk

Kapris

½ msk

Curry

1 krm

Socker

1 krm

Citron

1 st

Cayennepeppar

1 krm

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka potatis i buljong tills den är mjuk, låt broccolibuketter och tärnad broccolistam koka med de sista 5 minuterna.
  2. Blanda ihop havrefraiche, majonnäs, senap, dill, gurka, kapris och curry. Smaka av med lite socker, salt, rivet skal och pressad saft från citron och ev. lite cayennepeppar och mer curry. Låt stå kallt till servering.
  3. Lägg tofu mellan två hushållspapper. Tryck försiktigt för att pressa ur vätskan. Skiva sedan upp i fiskpinne-stora bitar.
  4. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten. Häll upp panko på en tallrik. Vänd tofubitarna i smeten och sedan i panko.
  5. Värm olja i en panna och stek tofupinnarna tills de är gyllene på båda sidorna.
  6. Häll av kokvattnet från potatis och broccoli, men spara 2-3 dl. Mosa potatis och broccoli och spä efterhand med kokvattnet tills du har önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera tofupinnarna med broccolimos, remoulade och citronklyftor.

Anteckning

Det är gott att blanda ner en liten klick sriracha i paneringssmeten för lite sting!