ViktVäktarna - Tomat- och purjolökspaj

Tomat- och purjolökspaj

5
Points®
Total tid
44 min
Förberedelse
4 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god paj är aldrig fel! Denna variant är fylld med purjolök, tomat och oliver - en ljuvlig kombination.

Ingredienser

Vetemjöl med fullkorn

2 dl

Kvarg naturell 0,3%

2 dl

Olivolja

1 msk

Salt

½ tsk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Tomat

6 st

Ägg

4 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Ost riven 17%

50 g, lagrad

Oliver i saltlag

15 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mjöl med kvarg, olja och salt till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Picka med en gaffel och sätt in i ugnen 10 minuter.
  3. Strimla purjolök och skiva tomat.
  4. Värm olja i en panna och fräs löken mjuk.
  5. Vispa ihop ägg med mjölk och ost. Salta och peppra.
  6. Fyll pajskalet med purjolök, skivade tomater och oliver. Häll på äggstanningen och sätt i ugnen tills den stelnat, ca 30 minuter.
  7. Servera med en sallad.

Anteckning

Pajen kan bli lite blöt med så mycket tomat så det är smart att antingen kärna ur dem, eller torka en timme i ugn på 150° innan de läggs i pajen.