Foto av Tomatmarinerad potatissallad från WW ViktVäktarna

Tomatmarinerad potatissallad

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Potatissallad med tomater, pinjenötter och basilika. Smakrik rätt som passar väldigt bra till rökt fisk.

Ingredienser

Potatis

10 st

Lök

2 st, gul/gula

Cocktailtomater

15 st

Pinjenötter

3 msk

Basilika

2 msk, färsk

Tomatpuré

1 msk

Honung, flytande

1 msk

Chilipeppar

½ st, röd/röda, färsk, hackad

Salt

1 tsk

Rödvinsvinäger

2 msk

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den i ca 15 min. Häll av vattnet och skiva potatisen när den är varm. Skala och hacka löken. Blanda tomatpuré, honung, chilipeppar, salt, vinäger och olja till en marinad. Varva potatis, lök och marinad i en skål. Täck över och låt det kallna. Halvera tomaterna och vänd försiktigt ner dem i salladen. Rosta pinjenötterna någon minut i en torr stekpanna. Strö dem och basilika över salladen. Tips! Servera med bröd och färskost för en vegetarisk rätt eller med varmrökt lax, makrill eller böckling.