Foto av Tomatmarmelad från WW ViktVäktarna

Tomatmarmelad

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
30
Svårighetsgrad
Medel
Tomatmarmelad är lätt att göra och fint att ge bort som sommarpresent.

Ingredienser

Tomat

500 g, gärna plommontomater

Socker

250 g, syltsocker

Apelsin

1 st, saft

Lime

1 st, saft och skal

Ingefära

1 tsk, färskriven

Instruktioner

  1. Dela tomaterna i små bitar och lägg i en stor gryta. Tillsätt socker, saft av apelsin/lime och ingefära. Koka upp och låt det småkoka ca 10 minuter. Häll upp på rengjorda burkar och förvara svalt. Marmeladen är ganska lös men "stelnar" efter någon timme i kylen. Tips! Prova med att smaksätta med t ex kanelstång, stjärnanis, hackad chili istället för ingefära. Tänk då på att ”fiska” upp kanelstång, stjärnanis innan marmeladen hälls upp i burkar.

Anteckning

1 portion = 2 msk