Foto av Tomatsås (basrecept) från WW ViktVäktarna

Tomatsås (basrecept)

0
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
20
Svårighetsgrad
Lätt
Visst är det härligt med hemmalagat? Denna såsen har många användningsområden, och sköter sig själv på spisen och är så god.

Ingredienser

Krossade tomater

3 förp

Rotselleri

200 g

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

4 klyfta(or), 3-4

Olivolja

1 msk

Basilika

2 msk, hackad

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Instruktioner

  1. Hacka grönsaker och vitlök fint. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs grönsaker och vitlök i oljan utan att det får färg. Häll på krossad tomat, örter och buljongtärning. Låt det puttra under lock ca 1 h. Späd eventuellt med vatten under tiden. Smaka av med salt och peppar. Tips! Använd torkade örter istället för färska. Tips! Såsen passar lika bra som tillbehör och som bas i köttfärssås och grytor.