ViktVäktarna - Tomatsoppa med köttfärs

Tomatsoppa med köttfärs

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En härligt värmande tomatsoppa med färs, smaksatt med kanel, balsamvinäger och vitlök. Servera som den är eller med en bit bröd.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Kanel

2 krm

Tomatpuré

3 msk

Krossade tomater

2 förp

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Socker

1 tsk

Balsamvinäger

2 msk

Fraiche 5%

1 dl

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn färs. Krydda med salt, peppar och kanel. Ta upp ur grytan.
  3. Lägg ner lök och vitlök och stek några minuter. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Puttra 15 minuter och smaka av med salt, peppar, socker och balsamvinäger.
  4. Mixa soppan slät och blanda ner färs och fraiche. Toppa med hackad basilika.