Foto av Tomatsoppa med ris från WW ViktVäktarna

Tomatsoppa med ris

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En smarrig tomatsoppa med ris i. För att skapa lite extra hetta, krydda med tabasco.

Ingredienser

Tomat

3 st, 2-3 st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Ris, okokt

½ dl

Grönsaksbuljong

3 dl, 2½-3 dl

Basilika

1 msk

Rågbröd grovt med hela korn

1 skiva(or), stor(t)

Kvarg naturell 1%

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och hacka tomater. Finhacka lök. Hetta upp oljan och stek lök utan att den får färg. Tillsätt tomater, ris och buljong. Koka upp och låt det sjuda ca 15 min. Krydda med salt, peppar och strö över hackad basilika. Bred kvarg på brödet och strö över hackad basilika. Tips! Krydda med tabasco för mer smak.