Foto av Tomatsoppa med tunnbrödsrulle från WW ViktVäktarna

Tomatsoppa med tunnbrödsrulle

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
God och värmande tomatsoppa som mättar gott. Perfekt att ha i termosen vid en härlig höst- eller vinter picknick.

Ingredienser

Pasta okokt (risoni)

1 dl

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Soltorkade tomater, torra

4 st, blötlagda

Tomater, passerade

500 g

Köttbuljong

5 dl

Basilika

2 msk, hackad

Tunnbröd, mjukt

4 liten(t)/små

Sallad

20 g

Färskost 11%

4 msk

Skinka

80 g, 8 skivor

Paprika

1 st

Instruktioner

  1. Tillaga pastan enl. förp. Hacka lök och vitlök, fräs i olja i en gryta. Blanda ner strimlade tomater och låt dem fräsa med en stund. Tillsätt passerade tomater och buljong och låt det sjuda ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och hackad basilika. Lägg i pastan. Bred färskost på tunnbröden, lägg på sallad, skinka och strimlad paprika. Rulla ihop och servera till soppan. Tips! Gör soppan klar och häll på termos, perfekt till utflykten.