Foto av Tomatsoppa med quinoa och pumpakärnor från WW ViktVäktarna

Tomatsoppa med quinoa och pumpakärnor

6
4
2
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad, matig och smakrik vegansk soppa som går hem som de flesta!

Ingredienser

Quinoa, okokt

1 dl

Lök

1 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Tomatpuré

½ dl

Tomater, hela konserverade

2 förp

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Oregano

½ msk, torkad

Chipotlepasta

2 tsk

Socker

1 tsk

Pumpakärnor

½ dl

Instruktioner

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka lök och tärna morot.
  3. Värm olja i en gryta och fräs löken tills den mjuknat, minst 10 minuter. Tillsätt morötter och låt steka med en stund.
  4. Riv ner vitlök och blanda ner tomatpuré, låt fräsa med hastigt under omrörning. Tillsätt tomater, sköljda och avrunna kikärter, buljongtärning, oregano, chipotlepasta och socker. Låt sjuda tills morötterna är mjuka. Mixa till önskad konsistens med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Spä med lite vatten till önskad konsistens.
  5. Rosta pumpakärnor i en torr panna tills de börjar knäppa och få färg. Strö över lite salt och häll på 1 msk vatten. Låt vattnet koka bort och kärnorna bli torra igen.
  6. Blanda ner quinoa, häll upp i skålar och toppa med rostade pumpakärnor.

Anteckning

Om ev. barn inte är så förtjusta i quinoa, funkar det ju utmärkt att i deras skålar byta ut den mot makaroner!