Foto av Tonfisk- och citronpasta från WW ViktVäktarna

Tonfisk- och citronpasta

12
9
3
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Samma koncept som en pasta carbonara, där pastastärkelsen och äggulorna står för hela krämigheten, fast med chili, tonfisk, citron och grönkål istället för det klassiska baconet. Och så givetvis vitlök och parmesan!

Ingredienser

Grönkål

200 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ penne)

250 g

Olivolja

1 msk

Tonfisk i vatten

2 burk(ar)

Äggula

3 st

Citron

1 st

Parmesanost riven

2 dl

Instruktioner

  1. Repa och strimla kål. Skiva vitlök och chili.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en djup panna och fräs kålen några minuter. Blanda ner vitlök och chili och låt fräsa med en kort stund. Blanda ner avrunnen tonfisk, äggulor, ca 1 dl pastavatten samt avrunnen pasta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv över citronskal och toppa med parmesan. Pressa över citronsaft för ännu mer smak.

Anteckning

Gillar du inte tonfisk går det fint att ersätta den med strimlade kronärtskockshjärtan, det blir också väldigt gott! Hackade valnötter kan också vara gott i rätten om du vill ha lite krisp.