Foto av Tonfisk i pita från WW ViktVäktarna

Tonfisk i pita

6
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Smakfull tonfiskröra som serveras i ett pitabröd är enkelt att ta med på utflykten eller varför inte som en lättare lunch på jobbet?

Ingredienser

Ägg

2 st, hårdkokt

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

200 g

Lök

½ st, röd/röda

Cottage cheese, naturell 4%

150 g

Senap (dijon)

½ msk, ½-1 msk

Dill

3 msk

Sallad

2 dl, romansallad

Pitabröd

4 st

Cocktailtomater

½ ask(ar)

Instruktioner

  1. Koka äggen i 8 minuter, spola av i kallt vatten. Skala och hacka dem.
  2. Låt tonfisken rinna av. Kärna ur och tärna äpple. Skala och riv rotselleri och hacka lök. Blanda tonfisk, ägg, äpple, rotselleri och lök med cottage cheese, dijonsenap och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg sallad i pitabröden och fyll på med tonfiskröran och halverade tomater.
  4. Tips! Toppa tonfiskröran med svarta oliver.