ViktVäktarna - Tonfisk med rostade potatistärningar

Tonfisk med rostade potatistärningar

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakad tonfisk smaksatt med citronolja blir underbart saftigt och gott. Gjord i samma form som tärnad parmesangratinerad färskpotatis och citronskivor. Vardagslyx eller bjudmiddag - funkar precis lika bra till vilket som!

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Mynta

1 tsk, torkad

Oregano

1 tsk, torkad

Olivolja

1 msk

Tonfisk

500 g

Citron

1 st

Parmesanost

2 msk

Basilika

1 dl, färsk

Olivolja

1 msk

Vatten

1 msk

Citron

1 st

Senap (dijon)

1 tsk

Cocktailtomater

250 g

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tärna potatisen och blanda med mynta, oregano och hälften av oljan. Salta och peppra och lägg över på en bakplåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  3. Blanda ihop rivet citronskal med resterande olja. Vänd tonfisken i oljan och krydda med lite salt och peppar.
  4. Ta ut potatisen och strö på riven parmesan. Gör plats för tonfisken och lägg den tillsammans med potatisen och tunt skivad citron. Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills tonfisken är som du vill ha den. Vänd tonfisken efter halva tiden. Toppa med basilika.
  5. Vispa ihop olja, vatten, pressad citron och senap.
  6. Halvera tomater och blanda med ruccola och dressing, servera med tonfisken och potatisen.