Tonfiskgratäng med citron- och dillsås - ViktVäktarna

Tonfiskgratäng med citron- och dillsås

7
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En gratäng smakar som bäst när den är hemlagad. Njut av denna tonfiskgratäng med krämig dill- och citrussås och goda rotfrukter.

Ingredienser

Potatis

600 g

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vatten

3 dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Majsstärkelse (redning)

1½ msk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Citron

1 st

Dill

1 knippe(n)

Socker

1 krm

Margarin flytande 80%

1 tsk

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skiva potatis och morötter i ½ cm tjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten tills de blivit mjuka.
  3. Skiva purjolök och stek på svag värme i margarin tills den blivit mjuk.
  4. Koka upp vatten med buljongtärning och blanda i redning, matlagningsyoghurt, skal och saft från citron och hackad dill. Smaka av med salt, peppar och ev. en nypa socker.
  5. Smörj en ugnsfast form med margarin. Varva potatis, morötter, purjolök och avrunnen tonfisk och häll till sist över såsen. Tillaga i ugn ca 10 minuter.

Anteckning

Strö över lite ost innan gratinering, men kom ihåg att justera SmartPointsvärdet.