Foto av Tonfiskmacka med sallad från WW ViktVäktarna

Tonfiskmacka med sallad

10
Points®
Total tid
18 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
8 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En smaskig macka med mjukost, pizzakrydda, tonfisk och majs. En macka du mår bra av och som håller dig mätt betydligt längre än "vanliga" mackor.

Ingredienser

Mjukost (smältost) 10%

2 msk

Tonfisk i vatten

½ burk(ar), avrunnen/avrunnet

Tekaka

1 st

Tomat

½ st

Paprika

½ st

Ost riven 17%

2 msk

Pizzakrydda

1 krm

Spenat, färsk

2 dl

Gurka

1 bit(ar)

Lök

½ st, röd/röda

Fraiche 5%

4 msk

Curry

½ tsk

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Majs

½ dl

Solroskärnor

½ msk

Instruktioner

  1. Blanda mjukost, tonfisk och bred på brödet. Lägg på skivad tomat och paprika. Strö över riven ost och pizzakrydda. Gratinera i ugn 225 grader ca 7-8 minuter. Blanda spenat med skivad gurka och lök i mindre bitar. Rör ihop fraiche med curry och smaka av med salt och peppar. Servera mackan med sallad, majs och currydressing, strö över solrosfrön.