Tonfisksallad med ägg och ärter - ViktVäktarna

Tonfisksallad med ägg och ärter

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här har vi en riktig vardagshjälte - snabb, enkel och med ingredienser som man ofta har hemma. Uppskattas av hela familjen!

Ingredienser

Ägg

4 st

Gröna ärter

600 g, 1 förp (à 600 g) frysta gröna ärter, majs och paprika

Ris, okokt

1½ dl

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Sallad

2 dl

Gurka

½ st

Tomat

2 st

Fil, lättfil 0,5%

2 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Salladskrydda

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka ägg.
  2. Häll upp den frysta grönsaksblandningen i en skål och låt stå och tina något.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Blanda sedan ner riset i grönsaksblandningen (riset kyls och grönsakerna tinas klart när det rörs ihop).
  4. Häll av vattnet från tonfisken och dela den något med en gaffel. Blanda ner i ris- och grönsaksblandningen.
  5. Skiva tomat och gurka och blanda ner tillsammans med sallad. Toppa med ägghalvor.
  6. Blanda ihop fil och majonnäs och smaka av med salladskrydda. Servera till salladen.