Foto av Tonfisksallad med ägg från WW ViktVäktarna

Tonfisksallad med ägg

6
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Pasta och tonfisk kompletterar varandra utmärkt, lägg därtill ägg och broccoli och du har en given hit!

Ingredienser

Pasta okokt (makaroner)

2½ dl

Ägg

2 st

Tonfisk i vatten

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, 150 g

Lök

1 st, gul/gula

Tomat

4 st

Oliver i saltlag

8 stor(t)/stora, svarta

Broccoli

1 stånd

Sallad

4 dl

Timjan

1 tsk

Olivolja

1 msk

Vatten

1½ msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Persilja

½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Förväll broccolin lite lätt. Rör ihop olja, vatten, vitvinsvinäger, hackad persilja, pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Häll dressingen över pastan medan den ännu är varm. Rör om, låt stå och dra en stund. Häll av vattnet från tonfisken. Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar. Blanda ner grönsaker, tonfisk och kokt ägg i klyftor i pastan. Garnera med timjan. Servera med bröd.