ViktVäktarna - Tonfiskssallad med belugalinser

Tonfiskssallad med belugalinser

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fräsch tonfisksallad med mycket grönsaker, matiga belugalinser och en smarrig citron- och senapsdressing.

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Haricots verts

200 g

Cocktailtomater

400 g

Lök

1 st, röd/röda

Romansallad

1 st

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet, à 75 g avrunnen

Olivolja

1 msk

Citron

1 st

Vitvinsvinäger

1 msk

Senap

1 tsk, grov

Vitlök

1 klyfta(or)

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Skölj sedan i kallt vatten tills de svalnat, låt rinna av.
  2. Halvera haricots verts och koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Skölj i kallt vatten, låt rinna av.
  3. Skär tomaterna i kvartar och skiva lök tunt.
  4. Fördela ut romansalladsbladen på ett fat och fördela ut linser, grönsaker och avrunnen tonfisk.
  5. Vispa ihop olja, pressad citron, vinäger, senap, finriven vitlök och honung. Smaka av med salt och peppar och ringla dressingen över salladen.