ViktVäktarna - Torsk- och bönbiffar med tartarsås

Torsk- och bönbiffar med tartarsås

7
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Fiskbiffar är toppen att göra mycket av och ta fram till lunchen eller middagen när det ska gå snabbt. Dessa är dessutom fyllda med potatis och limabönor för att de ska bli riktigt matiga. Funkar fint att bara servera till en sallad, men vill du ha en matigare middag är de så klart goda i hamburger- eller pitabröd också!

Ingredienser

Potatis

400 g

Vatten

1 liter

Citron

1 st

Svartpeppar

½ tsk, hela korn

Bladpersilja

3 stjälk(ar)

Torsk

800 g

Cornichons

80 g

Gräslök

2 msk, hackad

Senap (dijon)

2 msk

Limabönor, konserv

1 förp

Panko ströbröd

1½ dl

Olivolja

1 msk

Schalottenlök

1 st

Inlagd gurka

½ dl

Kapris

4 msk

Bladpersilja

4 msk

Gräddfil 12%

3 dl

Majonnäs, lätt 30%

1 dl

Instruktioner

  1. Koka potatis. Häll av vattnet och mosa potatisen.
  2. Koka under tiden upp vatten med ½ skivad citron, pepparkorn och 3 persiljekvistar (lägg undan bladen). Koka upp och låt sedan sjuda. Lägg ner hälften av torsken och låt den pochera 4-5 minuter. Lyft sedan upp och dela i stora bitar.
  3. Lägg resterande torsk, cornichons, gräslök, senap och sköljda och avrunna bönor i en matberedare. Kör tills det är finfördelat. Blanda med potatismos och smaka av med lite och peppar. Forma 16 biffar.
  4. Blanda ihop rivet skal från ½ citron med panko och 1 msk finhackad persilja. Vänd biffarna i blandningen och tryck till något.
  5. Finhacka under tiden lök, ättiksgurka, kapris och persilja och blanda med gräddfil och majonnäs. Smaka av med lite salt.
  6. Värm olja i en panna och stek fiskbiffarna tills de är genomstekta och fått fin färg. Servera med sallad och tartarsås.

Anteckning

Om inte alla biffar ska ätas direkt är det godast att frysa in dem ostekta. Lägg dem med bakplåtspapper emellan och förvara i en lufttät förpackning i upp till 3 månader i frys. När de ska ätas nästa gång, tina upp dem i kylen kvällen innan och tillaga enligt steg 6. Såsen går inte att frysa, men håller sig god några dagar i kylen.