ViktVäktarna - Torsk med chiligrädde

Torsk med krämig chilisås

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Torskgratäng med en barnsligt god och krämig sås smaksatt med chilisås. Toppad med stekt purjo och serverad med potatis och broccoli.

Ingredienser

Potatis

800 g

Broccoli

1 stånd

Torsk

500 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Fraiche 5%

1 dl

Chilisås, tomat

2 msk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatis. Lägg i broccoli mot slutet av koktiden.
  3. Lägg torsken i en ugnsfast form, salta och peppra. Blanda matlagningsbas, fraiche och chilisås och häll över fisken. Sätt in i ugn 15-20 minuter.
  4. Strimla purjolök och fräs mjuk i margarin. Toppa gratängen med purjolöken och servera med potatis och broccoli.