ViktVäktarna - Torsk i röd curry

Torsk i röd curry

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Detta är en riktig klassiker med härliga thailändska smaker som currypasta, vitlök, lime och kokosmjölk. Den gör sig bäst riktigt het, men gillar du inte stark mat är det enkelt att anpassa hettan med hjälp av currypastan.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Currypasta

2 msk, röd

Honung, flytande

2 tsk

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Lime

1 st

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Cocktailtomater

250 g

Torsk

500 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Pressa vitlök i en gryta och blanda med currypasta, honung, fisksås, pressad limesaft och kokosmjölk. Låt det koka upp. Tillsätt tomater och låt puttra några minuter och smaka av med salt.
  3. Skär torsk i mindre bitar och blanda ner i grytan. Låt puttra några minuter tills fisken är klar. Riv över limeskal och servera med ris.

Anteckning

Har du limeblad hemma är det supergott att blanda ner i grytan.