Foto av Torsk med kapris- och dillsmör från WW ViktVäktarna

Torsk med kapris- och dillsmör

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Låt ugnen sköta det mesta i detta recept. Mycket smak för lite jobb.

Ingredienser

Torsk

150 g

Citron

½ st

Potatis

2 st

Smör

1 msk

Dill

2 tsk

Kapris

1 tsk

Sparris

¼ knippe(n)

Gröna ärter

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg torsk i en ugnsfast form. Pressa över citron och krydda med salt och peppar.
  3. Skala och skiva potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugn i ca 20 min eller tills fisken är klar och potatisen fått fin gyllenbrun färg.
  4. Blanda samman smör med dill. Hacka kapris och blanda i.
  5. Koka sparris och ärtor lätt i saltat vatten. Lägg upp potatis och grönsaker på en tallrik. Lägg på fisken. Klicka smöret på den varma fisken. Toppa gärna med lite färsk dill.