ViktVäktarna - Torsk med krispig chorizo och rostad potatis

Torsk med krispig chorizo och rostad potatis

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Detta ska du bjuda dina vänner på, de kommer bli såå impade (utan att veta att det egentligen är busenkelt)! Torsk toppad med ett krispigt täcke av kryddig och salt chorizo, surdegsbröd, vitlök, persilja och citron. Till det perfekt rostade små potatistärningar och haricots verts som fått steka med vitlök och soltorkade tomater. Visst låter det tokgott?

Ingredienser

Potatis

800 g

Olivolja

1 msk

Persilja

2 tsk, torkad

Chorizo

70 g

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

70 g, surdeg

Bladpersilja

1 knippe(n)

Citron

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Torsk

500 g

Olivolja

1 tsk

Haricots verts

150 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

3 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tärna potatisen och lägg i en långpanna tillsammans med olja, persilja, salt och peppar. Blanda runt och sätt in i ugnen ca 20 minuter tills de blir gyllenbruna.
  3. Stek chorizo i en torr het panna några minuter. Lägg över i en mixer och mixa till en grov massa tillsammans med bröd, hackad persilja, rivet citronskal och 1 pressad vitlöksklyfta.
  4. Salta fisken och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med chorizoströbrödet, tryck försiktigt ner så att det fastnar i fisken. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Skiva den andra vitlöksklyftan. Hacka soltorkade tomater. Hetta upp olja i en panna och stek vitlöken tillsammans med haricots verts och tomater några minuter.
  6. Servera fisken med potatis och bönor.

Anteckning

Vill du ha en sås till passar det utmärkt med en kall syrlig yoghurtsås.