Foto av Torsk med lufttorkad skinka och ärtpuré från WW ViktVäktarna

Torsk med lufttorkad skinka och ärtpuré

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En extra smakdimension får fisken när du lindar den med skinkan. Serveras med ärtpuré och kokt potatis. Härligt gott!

Ingredienser

Potatis

400 g

Torsk

300 g, 2 bitar à 150 g

Lufttorkad skinka

2 skiva(or)

Olivolja

2 tsk

Gröna ärter

250 g

Grönsaksbuljong

1 dl

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Vira skinkan runt fisken och pensla med 1 tsk olja. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugn 200° ca 15 min. Koka ärtorna i buljong. Häll av och spara buljongen. Mixa ärtorna med resterande olja och tillsätt buljong så att det blir en lagom tjock puré. Krydda med salt och peppar. Servera fisken med potatis och ärtpurén. Strö över persilja.