ViktVäktarna - Torsk med bacon- och örttopping

Torsk med bacon- och örttopping

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt torsk toppad med kalkonbacon blandat med basilika och dill är en grym smakkombination! Serveras med kokt potatis, rostade rödbetor och broccoli och en klick fraiche.

Ingredienser

Broccoli

1 stånd

Rödbetor, färska

250 g

Rapsolja

5 tsk

Potatis

800 g

Kalkonbacon

4 skiva(or)

Basilika

2 msk, torkad

Dill

1 msk, hackad

Torsk

600 g

Fraiche 5%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär broccoli i bitar och skala och skär rödbetor i tunna klyftor. Lägg på en plåt och blanda med salt, peppar och 2 tsk olja. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  3. Koka potatis.
  4. Skär kalkonbacon i bitar och stek krispig i 1 tsk olja. Blanda med basilika och hackad dill.
  5. Värm 2 tsk olja i en panna och stek fisken tills den är så genomstekt du vil ha den. Salta lätt och toppa den med bacon. Servera med grönsaker, potatis och en klick fraiche.