Foto av Torsk med frästa kantareller och picklade rödbetor från WW ViktVäktarna

Torsk med frästa kantareller och picklade rödbetor

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gör en snabbinläggning av rödbetorna, vilket inte är något svårt alls, och servera till ugnsbakad fisk och stekta kantareller.

Ingredienser

Torsk

600 g

Kantareller

200 g

Schalottenlök

3 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Potatis

800 g

Picklade betor

400 g

Rödbetor, färska

400 g, 1 dl ättikssprit, 2 dl socker, 3 dl vatten

Instruktioner

  1. Skala och skiva rödbetorna tunt med en osthyvel. Rör ihop ättika, vatten och socker och lägg ner rödbetorna.
  2. Skala och koka potatisen. Sätt ugnen på 150°.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form och strö över salt. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter beroende på hur genomstekt du vill ha den.
  4. Hacka löken fint, fräs i margarin i ett stekjärn. Lägg i svampen och låt få färg. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera fisken med de frästa kantarellerna, rödbetorna och potatisen.