Foto av Torsk med het tomatsalsa och pasta från WW ViktVäktarna

Torsk med het tomatsalsa och pasta

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel och snabb vardagsrätt som uppskattas av de flesta! Hettan avgör du själv med hjälp av chilin.

Ingredienser

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

300 g, tagliatelle

Lök

1 st, röd/röda

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Tomat

3 st

Rapsolja

1 msk

Vatten

1 msk

Balsamvinäger

2 tsk

Basilika

2 msk, färsk, hackad

Torsk

600 g

Vetemjöl

2 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken tunt. Ta bort kärnor och cellväggar på chilipepparn och hacka den fint (Obs: Varsam hantering!). Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda olja, vatten och vinäger i en skål. Lägg i tomat, chilipeppar och lök. Smaka av med basilika, salt och svartpeppar. Skär torsken i mindre bitar, strö över salt och lägg dem i en plastpåse tillsammans med vetemjöl. Blås luft i påsen och skaka om. Stek i margarin i ett par minuter, häll tomatsalsan över och låt puttra samman. Servera med nykokt pasta och tomatsalsa.