Foto av Torsk med krämig savoykål från WW ViktVäktarna

Torsk med krämig savoykål

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vitkål är full av nyttiga vitaminer och blir härligt len i konsistensen när den kokas. Testa gärna att byta mot savoykål när den är i säsong.

Ingredienser

Potatis

800 g

Torsk

600 g

Citron

½ st

Savoykål

300 g

Rapsolja

1 msk

Vatten

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Citron

½ st

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Riv över skalet från citronen och pressa över saften. Krydda med salt och peppar. Ställ in mitt i ugnen tills den är så genomstekt du vill ha den, ca 15minuter.
  4. Skär bort den grova stammen från kålen. Strimla bladen fint. Värm oljan i en stekpanna och bryn kålen lätt. Häll i vatten, matlagningsbas och buljongtärning. Låt puttra så att vätskan kokar bort något och kålen mjuknar lite. Pressa i saft från citronen. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera fisken med kål, potatis och rivna morötter.