Foto av Torsk med mangosalsa från WW ViktVäktarna

Torsk med mangosalsa

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Kokt torsk med en underbar mangosalsa; krispighet från gurka och paprika, hetta från chili, syra från lime och så sötman från mango. Dessutom koriander som kronan på verket.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Mandelspån

3 msk

Mango

2 st

Gurka

1 st

Paprika

1 st, röd

Salladslök

4 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Lime

2 st

Koriander

1 kruka(or)

Fiskbuljongtärning

1 st

Torsk

600 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Rosta mandel i en torr stekpanna.
  2. Skär mango, gurka och paprika fint. Strimla salladslök och finhacka chili. Blanda ihop i en skål och pressa ner lime. Blanda till sist ner hackad koriander.
  3. Koka upp vatten med buljongtärning i en vid kastrull. Lägg i fisken och låt koka ett par minuter.
  4. Lägg upp ris på tallrikar och strö över mandel. Servera med fisk och salsa.
  5. Tips! Det går fint att variera salsan med andra färska örter. Testa gärna mynta eller bladpersilja.