Foto av Torsk med ost- och ruccolatäcke från WW ViktVäktarna

Torsk med ost- och ruccolatäcke

9
8
3
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel och god vardagsrätt. Torsk toppat med en parmesan- och ruccolaröra serverat med potatismos.

Ingredienser

Torsk

500 g

Ruccola

30 g

Parmesanost riven

60 g

Salt

2 krm

Peppar

2 krm

Potatis

800 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Margarin flytande 80%

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Skala och koka potatis med buljongtärning.
  3. Mixa ruccola och ost i en matberedare, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fisk i ugnsfast form och bre på ost- och ruccolaröran. Baka i ugn ca 20 minuter eller tills fisken är 56°.
  5. Slå av vattnet från potatisen, men spara lite. Vispa eller stöt potatisen med margarin och kokvatten till ett mos. Smaka av med salt och peppar.