Foto av Torsk med potatis- och palsternacksmos från WW ViktVäktarna

Torsk med potatis- och palsternacksmos

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Palsternacksmos är enkelt och så gott, med sin söttma som gifter sig väl med citronen och torsken.

Ingredienser

Torsk

175 g

Potatis

2 st

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

¼ medelstor(t)/medelstora

Sugar snaps

1 dl

Fiskbuljong

1½ dl

Sparris

5 st, gröna

Paprika

½ st, röd

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Persilja

1 msk

Citron

½ st

Mjölk 0,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis och palsternacka. Skala och dela moroten på hälften och skiva den tunt. Dela purjon i bitar, koka morot, purjo och sugar snaps ca 5 min i buljong. Lägg i fisken i bitar, sparris och paprika, låt det sjuda ca 5-8 min. Pressa potatis och palsternacka. Blanda i margarin, mjölk och persilja vispa till ett luftigt mos. Krydda med salt och peppar. Servera fisken med potatismos, grönsaker och citronklyftor. Drick ett glas mjölk till