Foto av Torsk med räkröra och buljongkokta grönsaker från WW ViktVäktarna

Torsk med räkröra och buljongkokta grönsaker

5
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kokt torsk med en blandning av olika gröna bönor och kål smaksatt med dill. Serveras med en räkröra på kvarg och citron. Mättande och gott!

Ingredienser

Kvarg naturell1%

2 dl

Räkor skalade

300 g

Ägg

1 st, hårdkokt

Citron

1 st

Salladskål

½ st

Gröna ärter

3 dl

Edamamebönor, kokta

2 dl

Haricots verts

120 g

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Dill

3 msk

Torsk

600 g

Fiskbuljongtärning

½ st

Instruktioner

  1. Lägg kvarg i en skål. Blanda i räkor. Hacka ägg och rör i. Är kvargen väldigt tjock så späd den med lite vatten. Riv i skal från 1 citron. Krydda med salt och peppar efter smak.
  2. Lägg grönsaksbuljongtärningar i en kastrull och fyll på med vatten. Lägg i ärtor och låt koka upp. Strimla kål och lägg i. Låt bara precis bli varmt. Lyft upp från buljongen och vänd runt med dill och saft från 1 citron.
  3. Skär torsk i portionsbitar och koka i ca 3 min i fiskbuljong. Lägg en klick räkröra på fisken och servera tillsammans med grönsakerna