Foto av Torsk med senapssås från WW ViktVäktarna

Torsk med senapssås

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk i sig smakar inte så mycket men med en god senapssås blir det riktigt gott. För en julklassiker kan du byta ut torsken mot lutfisk.

Ingredienser

Potatis

800 g

Morot

5 medelstor(t)/medelstora

Torsk

1 kg

Lök

1 st, gul/gula

Vatten

7½ dl

Salt

1½ tsk

Vitpeppar

3 korn, 3-4 st

Margarin flytande 80%

2 msk

Vetemjöl

2½ msk

Mjölk 0,5%

5 dl

Senap

1 msk, skånsk, grovkorning

Gröna ärter

4 dl

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, salt, lök och 1 morot. Lägg ner fisk och pepparkorn, låt den sjuda ca 20-25 min. Skala och koka potatisen. Smält margarinet i en kastrull, rör ner mjölet och späd med mjölk. Koka upp under omrörning och låt sjuda 3-5 min. Smaka av med senap, salt och peppar. Servera med kokta morötter och gröna ärter. Tips! Byt ut torsk till lutfisk