Foto av Torsk- och räkpaket med couscous från WW ViktVäktarna

Torsk- och räkpaket med couscous

6
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabba ugnsfisken med smaker av vitlök, citron och persilja toppad med räkor. Går precis lika bra att lägga på grillen en varm sommardag!

Ingredienser

Torsk

500 g

Purjolök

1 bit(ar)

Cocktailtomater

250 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st, ½-1 citron

Skalade räkor

300 g, (1 kg med skal)

Couscous, okokt

2 dl

Olivolja

2 tsk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Gurka

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg torsk på fyra bakplåtspapper och/eller aluminiumfolie. Krydda med salt och peppar.
  3. Strimla purjolök och halvera tomater, lägg ovanpå fisken. Pressa vitlök och blanda med pressad citronsaft. Häll över och vik ihop till paket. Tillaga i ugn ca 20 minuter.
  4. Ta ut fiskpaketen och lägg i räkor. Förslut dem igen några minuter så att räkorna blir varma.
  5. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner olja och hackad persilja. Tärna gurka och blanda ner. Pressa ev. ner lite citron.
  6. Servera fisk- och räkpaketen med couscousen.

Anteckning

Lägg ett foliepaket på grillen i sommar som alternativ till t-steken. Då temperaturen kan variera mycket beroende på hur nära glöden foliepaketet ligger så är det bra att veckla upp folien då och då för att se om fisken är färdig. Se upp så att den inte bli torr!